Od 1. januara niža cena naftnih derivata

Bez autora
Dec 26 2010

Od 1. januara derivati nafte biće jeftiniji, izjavio je direktor naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko. Ono što mogu da garantujem je da će od 1. januara prodajna cena biti niža, ali za benzinsku mrežu u celoj Srbiji mi (NIS) nismo odgovorni i to je zakon tržišta.Komentarišući pitanje novinara da li NIS može da garantuje vozačima evropski kvalitet goriva, Kravčenko je rekao da, „dok se ne završi rekonstrukcija (rafinerije), nismo u mogućnosti da proizvodimo dovoljne količine”...

Od 1. januara niža cena naftnih derivataOd 1. januara derivati nafte biće jeftiniji, izjavio je direktor naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko.

„Ono što mogu da garantujem je da će od 1. januara prodajna cena biti niža, ali za benzinsku mrežu u celoj Srbiji mi (NIS) nismo odgovorni i to je zakon tržišta”, rekao je Kravčenko za Radio-televiziju Srbije.

Komentarišući pitanje novinara da li NIS može da garantuje vozačima evropski kvalitet goriva, Kravčenko je rekao da, „dok se ne završi rekonstrukcija (rafinerije), nismo u mogućnosti da proizvodimo dovoljne količine”.

Kako je naveo, modernizacija rafinerije u Pančevu će biti završena na vreme - do kraja 2012. što je rok predviđen sporazumom NIS i države.

„Taj rok ćemo u potpunosti poštovati. Sada su sve investicije usmerene ka tom cilju”, kazao je Kravčenko.

On je rekao da se sada završavaju građevinski radovi, a sledeće godine počeće montaža opreme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik